maandag 13 juni 2011

Hi-Jet helikopter transportbedrijf overweegt vertrek uit Suriname

Het helikopter transportbedrijf Hi-Jet overweegt om te vertrekken uit Suriname. “We hebben aanbiedingen gehad uit Guyana, Sint Maarten en Curaçao om daar ambulancediensten te draaien” zegt directeur Jerrel van Embriqs.

Het bedrijf beschikt over 18 ambulances, volledig ingericht naar Nederlandse en Amerikaanse maatstaven, maar deze kunnen niet ingezet worden. Ook Staatsolie maakt geen gebruik meer van de helikopters van Hi-Jet, maar er zijn twee buitenlandse helikopters uit Trinidad aangehuurd, waarvoor er bijna een miljoen dollar per maand wordt betaald.



Van Embriqs is hiernaast al drie jaar bezig gesprekken te voeren met het ministerie van Volksgezondheid om een algemene ambulance dienst op te zetten, die ook door de overheid wordt ondersteund. “Ik heb geen geloof meer en vind het jammer dat er mensen zijn die machtsmisbruik willen maken” zegt van Embriqs. Voor slechts SRD 20 per jaar zouden burgers kunnen beschikken over medisch transport met de ambulance of helikopter bij ongevallen.

Er is ook een protocol geschreven waarbij de ambulance binnen negen minuten bij de plaats van ongeluk kan zijn in de stad. Als het ongeval verder dan 40 km heeft plaatsgevonden wordt er dan gebruik gemaakt van de helikopter.

De ambulance dienst wordt dan verspreid over het hele land, zodat er altijd een ambulance in de buurt is. Het bedrijf is al dertien jaar actief in Suriname en verleent hulp bij ongevallen op afroep basis, maar ziet het niet langer zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten